Du er her: Kirkelige handlinger / Vores bryllup

Vores bryllup

Bryllup Korup1) Hvorfor valgte I at blive gift i kirken? Hvilken rolle spiller det religiøse/ kristne i den forbindelse?

Vi valgte først og fremmest at blive gift i Korup Kirke, fordi vi følte, at det var det rigtige, specielt set i forhold til en borgerlig vielse.
Vi er ikke specielt religiøse, men kærlighed må være den form for Gud, vi tror på. Og bryllupsritualet i kirken handler om at bekræfte den kærlighed over for hinanden, Gud og alle andre. Det er stort, og er det eneste rigtige for os.

Man kan også sige, at i kirken får man en følelse af noget, der er større end en selv. Det påvirker dig - kirkerummet, præsten, ceremonien og sangene. Traditionerne omkring et kirkebryllup skaber en stemning, du ikke kan skabe noget andet sted.
Og den stemning af højtidelighed, glæde og kærlighed følte vi virkelig. Desuden har kirken og kristendommen for os meget med næstekærlighed at gøre. Det betyder meget i forhold til os selv, vores børn og den måde, vi opdrager vores børn på. Derudover har vi særlig tilknytning til Korup Kirke, fordi vores familie altid er kommet i netop den, og Mick er bl.a. konfirmeret der.

2) Hvad betyder det at holde bryllupsfest for jer, og hvilke overvejelser havde I gjort jer i forhold til de rammer, I valgte?

Bryllupsfesten betød meget for os. Mange tanker om planlægningen og hvad det var, vi ville med festen, er gået forud for denne.

Vi vidste fra starten, at vi ville have et personligt bryllup, og at det skulle holdes i vores have. Brylluppet skulle bære præg af, hvem vi er. Derfor var der f.eks. forskellige overraskelser for gæsterne undervejs, og maden var vores livretter.

Dagen skulle være festlig og højtidelig, men samtidig også uformel. Derfor havde vi rød løber, og der blev taget billeder af de ankommende gæster, som var det et royalt bryllup, og samtidig lavede vi sjov med gæsterne i vores velkomsttale. Endelig var det meget vigtigt for os, at vi havde tid til at snakke med gæsterne og være til stede, så gaveudpakningen blev først gjort dagen efter til en fælles brunch.

Dagen er allerede blevet et fantastisk minde for os. Men ikke kun et minde om den dag, hvor vi bekræftede vores kærlighed over for kirken og sagde ja til døden os skiller, men faktisk også et minde om nogle familier og venner, der i den grad vil os det bedste og fik vist os det. På den måde var dagen et egotrip af den anden verden.

3) Er der noget, der er anderledes nu, hvor I er blevet gift?

Ud over det formelle, at vi har sikret hinanden økonomisk, at vi har fælles efternavn, og at vi kan kalde os ægtefolk, så har vi nu også fået et fantastisk minde om den dag, der markerede, at vi vil være sammen resten af livet. Og hvis vi ikke var klar over familiens og vennernes støtte og kærlighed, så er vi i hvert fald blevet det.

Vi ville ikke for noget i verden have været foruden den dag. Den er nu en del af vores historie, og vores samhørighed som par og familie er blevet det tættere og stærkere.