Du er her: Korup kirke /

Meddelelser til menigheden i Korup sogn

På grund af regeringens særlige tiltag imod smitte med coronavirus har biskopperne besluttet at alle gudstjenester aflyses foreløbig til efter 17.maj 2020

Gudstjenester

Kirkelige handlinger: vielse og dåb

Det er muligt at holde vielser og dåb med et meget begrænset antal deltagere(Max. 10 incl. Kirkebetjening). I praksis har det betydet, at de fleste dåb og vielser er blevet udskudt til senere. Ligesom det er tilfældet med konfirmationerne.

Bisættelser og begravelser

Ved bisættelser og begravelser må der være max. 25 deltagere i Korup kirke. Man anvises faste pladser med passende afstand til hinanden. – I den forbindelse skal der også gøres opmærksom på, at biskopperne har åbnet mulighed for, at man kan vente med højtidelighed og jordpåkastelse til efter kremering.

Det vil i praksis sige, at den kirkelige handling sker i forbindelse med urnenedsættelsen.

På den måde kan man altså udsætte bisættelsen i nogle uger til efter at krisen forhåbentlig er overstået, og der f.eks også kan holdes en mindesammenkomst i forbindelse med afskeden.

Skrevet: 12.05.2020