Meddelelser til menigheden i Korup sogn

Gudstjenester

På grund af regeringens særlige tiltag imod smitte med coronavirus har biskopperne besluttet at alle gudstjenester aflyses foreløbig til efter 17.maj 2020

Det er muligt, at læse de forskellige gudstjenestedages evangelier ved at klikke på det linket nedenunder. – På den måde kan man leve med i påskens begivenheder:

Læs f.eks evangeliet i kirketiden efter morgenmaden kl.10 eller i forbindelse med aftensmåltidet.

I år i 2020 er teksterne efter 2.tekstrække. Derfor er de ikke så karakteristiske som de er efter 1.tekstrække. Det er dem, der ligger til grund for de enkelte dages navn og indhold. I påskedagene henvises til 1.tekstrække. – I øvrigt kan man finde alle tekster til de forskellige dage i salmebogen.

Kirkelige handlinger: vielse og dåb

Det er muligt at holde vielser og dåb med et meget begrænset antal deltagere(Max. 10 incl. Kirkebetjening). I praksis har det betydet, at de fleste dåb og vielser er blevet udskudt til senere. Ligesom det er tilfældet med konfirmationerne.

Bisættelser og begravelser

Ved bisættelser og begravelser må der være max. 25 deltagere i Korup kirke. Man anvises faste pladser med passende afstand til hinanden. – I den forbindelse skal der også gøres opmærksom på, at biskopperne har åbnet mulighed for, at man kan vente med højtidelighed og jordpåkastelse til efter kremering.

Det vil i praksis sige, at den kirkelige handling sker i forbindelse med urnenedsættelsen.

På den måde kan man altså udsætte bisættelsen i nogle uger til efter at krisen forhåbentlig er overstået, og der f.eks også kan holdes en mindesammenkomst i forbindelse med afskeden.

Skrevet: 27.03.2020