Pilgrimsvandring for mænd

En Pilgrimsvandring er en genopdagelse af en gammel religiøs praksis.

Bogense-Odense

En Pilgrimsvandring er en genopdagelse af en gammel religiøs praksis. Livet er en vandring med en begyndelse og en slutning. Det er den bevægelse, pilgrimsvandringen knytter til ved, og den er på den måde et spejl af selve livet.
På en pilgrimsvandring gælder det ikke blot om at komme fra A til B så hurtigt som muligt, sådan som det gør på mange andre områder af det moderne menneskes liv.

Nej, det gælder om opmærksomheden og bevidstheden om alt det, der ligger herimellem. Det er ”vejen, der er målet”, som man har sagt om pilgrimsvandringen.

Man har derfor også fundet 7 pilgrimsord som er væsentlige på en pilgrimsvandring. Det er bl.a langsomhed, frihed, bekymringsløshed, stilhed og spiritualitet,
Vandringen går over tre dage fra pinselørdag til 2.pinsedag den 8-10 juni. Vi vil vandre ad små veje og stier gennem smuk natur på den skønneste tid af året.

Overnatning undervejs og med besøg i de kirker, vi kommer forbi. Der vil være transport af bagage, så man kun skal bære til dagen og vejen.
Det er erfaringen, at det hovedsagelig er kvinder der deltager i pilgrimsvandringer.
Denne vandring vil derfor kun være for mænd. De temaer, der hører en pilgrimsvandring til, er nemlig ligeså væsentlige for mænd som for kvinder.

Leder: Peter Grønlykke, præst.

Se mere påwww.fynskpilgrimsvandring.dk, hvor også tilmeldingen foregår.

Facebook: Fynsk Pilgrimsvandring

Skrevet: 15.05.2019