Til bords med LUther

Tirsdag d. 10. oktober kl. 17.30 præsenterer Teatret Katakomben et dramatiseret foredrag om reformationen

På en folkelig og fornøjelig måde fortæller to køkkenpiger på Lutherhaus i Wittenberg om Martin Luther , teologen, salmedigteren, familiefaderen og reformatoren i 1500- tallets Tyskland.
De har lyttet ved dørene, når Luther holdt sine store middage, og de har kigget i studenternes referater af hans taler. De er oplært i husholdning af Luthers stærke hustru, Katharina von Bora, og sammen med publikum vil de synge flere af hans kendte salmer.

Fortællingen om Luther og reformationens opståen - og hvordan den bredte sig til Danmark - er skrevet og spilles af skuespiller Agnethe Bjørn, pianist Lisbeth Sylvest er ved klaveret.
Agnethe har været professionel skuespiller i mere end 50 år. Hun er uddannet på Aalborg Teater og har haft engagementer på flere forskellige teatre i Danmark og Norge. Siden 1985 har hun drevet eget teater - Teatret Katakomben.

Lisbeth har spillet klaver siden barndommen, og har været akkompagnatør i mange forskellige sammenhænge som på teater, til revy, til fællessange i kirkeligt regi.
Forestillingens varighed er ca. 1 1/2 time. I pausen er der spisning af gule ærter, og der sælges ost og rødvin til arrangementet.

Af hensyn til planlægning af dette bedes interesserede tilmelde sig på kirkekontoret senest fredag d. 6. oktober.
Vi ses til bords med Luther!

Kirkens organist Irina Natius

Skrevet: 02.10.2017