Foredrag om kirkens klokker

Dato / tid: 20.09.2018 kl. 19.30
Sted: Korup sognegård
Arrangør: Korup Menighedsråd
Pris: Der serveres øl, vand og ostemadder til kr. 20,-.

Korup Kirkes klokke har 225 års jubilæum i 2018, idet den støbtes af klokkestøber J. B. Chr. Beseler i 1793. Korup kirkes klokke
I den anledning kommer Erik Kure, organist og klokkenist ved Nicolai Kirke, Vejle, og fortæller om klokken, klokkestøberen samt lokale, nationale og internationale forhold i kirken og det omgivende samfund i årene omkring 1793.
Han fortæller også om kirkens øvrige klokkehistorie og viser inskriptioner og billeder, hvor vi også skal høre og se (på en frekvensanalyse), hvordan klokken lyder.
Der serveres øl, vand og ostemadder til kr. 20,-.

Historik
Kirkeklokken er støbt i 1793 af J. B. Chr. Beseler, Rendsborg, ved omsmeltning af en ældre klokke
Om halsen løber en glat frise, der indrammes af blomsterornamentik (foroven) og blomsterranker (forneden), mens slagringen adskilles fra klokkelegemet af profillister og er smykket med en blomsterbort.