Tag jer af de døde

Dato / tid: 11.03.2020 kl. 19.30
Sted: Korup sognegård
Beskrivelse: Barmhjertighedsgerningen: ”Tag jer af de døde”

Barmhjertighed-Tag jer af de døde.jpgDøden er en del af livet. Vi mister og skal selv dø en dag. Nogen er tilbage og skal tage sig af begravelse, gravsted/ikke gravsted, afsked, sammenkomst osv. Hvordan skal man gøre, hvad er vigtigt og mindre vigtigt? Og hvad med alle de tanker og spørgsmål, som følger efter et dødsfald?
Tre personer, en præst, en bedemand og en graver, som alle har døden tæt på hver dag og har kontakt med dem, som er pårørende, vil hver især fortælle om det, som er vigtigt at have tanke på og tage stilling til i forbindelse med et dødsfald. Bagefter vil vi sammen have en samtale, hvor vi kan dele tanker og spørgsmål.

Barmhjertighedsgerninger

Ligesom tidens nye forfatter har samlet sine regler i 12 punkter, er der nogen fra middelalderen, som har samlet Jesu bjergprædiken i syv regler kaldt de syv barmhjertighedsgerninger.
De er værd at huske på, for Jesu tale er evigt liv til os.

I 2020 vil vi sætte fokus på de syv barmhjertighedsgerninger.
Igennem ord, musik, teater, foredrag, sang og film vil vi prøve at indprente os, hvad det er, at vi skal gøre.
Så må Gud lægge resten til, for vi er kun mennesker, men mennesker frie og bundet i kærlighed til Gud og vor næste.

Sognepræst, Susanne Holst

De 7 barmhjertighedsgerninger.jpg