Besøg de i fængsel

Dato / tid: 29.01.2020 kl. 19.30
Sted: Korup sognegård
Beskrivelse: Barmhjertighedsgerningen: ”Besøg den, som er i fængsel”

Sognepræst, Susanne Holst fortæller om sin tid som fængselspræst i Kragskovhede statsfængsel Barmhjertighed - Besøg den, som er i fængsel.jpeg
Det er let at føle sig glemt og sat uden for fællesskabet, når man sidder i fængsel. Hvem skal bringe håb ind bag tremmerne og er der noget håb den dag, man træder ud af fængslet? Hvad med de fanger, som har børn og kone, vil de være der for den indsatte nu, hvor man ikke er der hjemme og vil familien tilgive, at man bragte skam over dem ved at få en dom?
Igennem flere år havde Susanne Holst sin daglige gang mellem fangerne og vil forsøge at tegne et billede indefra.

Barmhjertighedsgerninger

Ligesom tidens nye forfatter har samlet sine regler i 12 punkter, er der nogen fra middelalderen, som har samlet Jesu bjergprædiken i syv regler kaldt de syv barmhjertighedsgerninger.
De er værd at huske på, for Jesu tale er evigt liv til os.

I 2020 vil vi sætte fokus på de syv barmhjertighedsgerninger.
Igennem ord, musik, teater, foredrag, sang og film vil vi prøve at indprente os, hvad det er, at vi skal gøre.
Så må Gud lægge resten til, for vi er kun mennesker, men mennesker frie og bundet i kærlighed til Gud og vor næste.

Sognepræst, Susanne Holst

De 7 barmhjertighedsgerninger.jpg