Litteraturkreds

Pris: Ost og rødvin á 30,-kr. Tilmelding til kirkekontoret
Beskrivelse: Vi samtaler om bogen ”Dødevaskeren” af Sara Omar

Vi samtaler om bogen ”Dødevaskeren” af Sara Omar Dødevaskeren
Den lille pige Frmesk fødes som uønsket af sin far dels på grund sit køn, men også på grund af en hvid hårtot på sin barneskallede isse. Faren tolker det som et tegn fra Allah på enten forbandelse eller velsignelse. Da tiden kommer for hendes omskærelse forhindrer moderen dette og sender hende i pleje hos sine forældre. Frmesk mormor er dødevasker. Morfaren er pensioneret oberst og belæst i al verdens litteratur.

Det er et kærligt hjem, som dog kun for en tid er i stand til at skærme Frmesk mod den fysiske og psykiske overlast, der ubønhørligt nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan præget af krig og had.

Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv på vej mod frihed i et oprør mod en kultur og nogle normer, som ikke lader det anderledes finde plads.